Bu eğitim serisinde kendi sitemi yeniden düzenlerken izlediğim yol ve uyguladığım metotlar ele alınmıştır. Bu eğitim setinde ki amacımız wordpress ile blog sitesi oluştururken izlenecek adımların görsel olarak sizlere aktarılmasıdır.

WordPress ile Blog Oluşturma Eğitim Serisi Playlist

Eğitim serisi videolarına tamamen ücretsiz olarak youtube kanalım da topluca izleyebileceğiniz şu playlist linkinden : http://bit.ly/2xucFCo yada aşağıya gömülü playlist oynatıcısından ulaşabilirsiniz.

Ayrıca bu video eğitim serisi ile ilgili Neden WordPress kullanmalıyız? yada neden kod yazmayı öğrenmeliyiz ile ilgili makaleyi okumaya devam edebilirsiniz.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLZtkgIR0fgTEsMxvtW3qffdaglFLm0fcN&disable_polymer=true
WordPress ile Blog Oluşturma – Eğitim Serisi Playlist

WordPress ile Blog Oluşturmaya Hazır mısınız?

WordPress PHP altyapısı ile dünyada milyonlarca kişi tarafından kullanılan temel amacı blog olan fakat üretilen çok çeşitli tema ve eklentileri ile kimliğini aşarak haber, eticaret, emlak sitesi gibi çeşitli alanlarda sıkça karşımıza çıkıyor. WordPress‘in bu kadar çeşitli alanlarda öne çıkması popülerliğinin günden güne iyice artmasına yol açıyor.

Neden WordPress kullanılıyor?

Web geliştirme alanında eğitim verip kendi sitenizide wordpress gibi hazır bir blog yazılımı ile oluşturduğunuzda kaçınılmaz olarak öğrencileriniz şu soruyu soruyor.

Neden kendiniz yazmıyorsunuz da hazır bir blog sistemi kullanıyorsunuz?

Aslında cevabı çok basit. Buna zaman ayırmak istemiyoruz ve bu kadar mükemmel oluşturulmuş ve tıkır tıkır işleyen bir sistemin avantajlarından yararlanıyoruz.

Bir internet sitesi oluştururken yaptığınız her işte olduğu gibi oluşturma amacınız çok önemli. Eğer amacınız hızlı bir şekilde sitenizi kurup çevrenizle etkileşime geçmek için makale, eğitim, video vb. yayınlarınızı kitlelere ulaştırmaksa wordpress tam olarak biçilmiş kaftan diyebilirim.

WordPress, Wix gibi sistemler varken neden kodlama öğreneyim.

Aslında tam olarak bu başlıkta ki ” WordPress, Wix gibi sistemler varken neden kodlama öğreneyim.” sorusu da öğrencilerin kafasını karıştıran başlıca sorunlardan biri.

Bir önceki başlıkta bahsettiğim gibi WordPress‘in temel çıkış amacı blog sistemleri olsa da üretim yapan ve kullanıcı çevresinin geliştirdiği tema ve eklentiler ile e-ticaret, haber vb bir çok sektörel konuda wordpress çok çeşitli kimlikler ile karşımıza çıkmayı başarıyor. Doğal olarak bu soru çok daha gerçekçi olarak karşımıza çıkıyor.

WordPress gibi hazır sistemler ile her ne kadar her şeyi yapabildiğinizi hayal etsenizde kendi hayal gücünüze değil sistemin ve başkalarının geliştirdiği eklenti ve temaların hayal gücüyle sınırlısınız.

Hemen şöyle bir örnek verelim.

A ve B kişisinin bir internet sitesi kurma planı mevcut.

A kişisinin amacı : Kuracağı internet sitesinde video eğitimlerini yayınlamak, kullanıcıları üye yapmak ve ücretli alan oluşturup bazı kullanıcıların para ödemesini sağlayıp onlara ücretli hizmet sunmak.

A kişisi bu hayalini wordpress blog sistemini kurup, üzerine woocommers e-ticaret eklentisi, userpro gibi üyelik sistemi eklentilerini kurarak bir nebzede olsa gerçekleştirme yoluna girebilir.

Yani A kişisinin amacına WordPress hizmet edecek noktada diyebiliriz. Ama emin olun işler kodlama bilen birinin tamamlayacağı sürenin en az 10 katı fazlası bir emek ve çaba gerektirecektir.

Şimdide B kişisinin internet sitesi kurma planına göz atalım.

B kişisinin amacı : Kuracağı internet sitesinde istediği çok daha spesifik bir şey. Amacı kodlasat.com gibi dijital ürünlerin pazarlandığı C2C bir e-ticaret sistemi. Bu eticaret sisteminde dijital ürünlerini satan mağazalar ve bunları talep eden alıcılar mevcut. Ama aynı zamanda ürünlere indirim kuponu oluşturma, mağazalara göre komisyon sistemi, gizli ürün satışı, mağaza yükseltme, sepet takibi … gibi hayal gücüne dayanan özellikler mevcut.

Not: Bu arada kodlasat.com 2 yaşında 🙂 ziyaret edebilirsiniz

B kişisinin bu hayalini gerçekleştirmeye yakın wordpress eklentileri dünyanın bir köşesinde benzer şekilde gerçekleştirilmiş olabilir ama olmadığı durumlarda veya tam olarak benzeşmediği durumlarda artık kod yazmaya merhaba demeniz gerekiyor.

Yani özetle hazır sistemlerin size popüler olan şeyleri sunacağını garanti edebiliriz ama kod yazmak yapmak istediklerinizin hayal gücünüz ile sınırlı olacağı anlamına geliyor.

Ücretsiz kurs ister misin kaydol!



(Visited 1.019 times, 1 visits today)